zsugorfólia

A zsugorfólia a csomagolástechnika egyik alap terméke.

A zsugorfólia az utóbbi időkben egyik fontos alap termékké vált, hiszen segítségével több terméket tudunk egymáshoz rögzíteni a könnyebb és praktikusabb szállítás érdekében. Egyik legfontosabb tulajdonsága a hő hatására való zsugorodás, amiről a nevét is kapta. Műanyag alapanyagú termék, amiből több fajtát különböztethetünk meg, a felhasznált alapanyag típusa szerint:

  • Polietilén zsugorfóliák: Feszes burkolatot képez, védi a terméket a portól. Minimalizálható a törési veszteség.
  • Poliolefin zsugorfóliák: Kiváló áttetszőség és magas szakítóerő fémjelzi a terméket, de mindemellett a káros UV sugárzásnak is ellenáll.
  • PVC zsugorfóliák: Alacsonyabb hőmérsékleten zsugorodik, kiválóan alkalmas gyűjtőcsomagolásra.

Az itt felsorolt fajták nagyban eltérhetnek egymástól. Az, hogy melyik alapanyagból készült terméket választjuk, azt mindig a csomagolandó termék határozza meg. Ami a legmeghatározóbb a választás szempontjából, az a szakítószilárdság.

Az alábbiakban felsorolunk pár alkalmazási területet, ahol fontos szempont a megfelelő választás:

  • Ipari felhasználásra szánt zsugorfólia: Ezt a nagyméretű tárgyak esetén alkalmazzák, az időjárás okozta károsodások megelőzése érdekében.
  • Csomagolásra szánt zsugorfólia: Ezt főként a termékek zárására alkalmazzák, igen közkedvelt ételgyártók, italgyártók, nyomdák és kiadók körében.
  • Zsugorcső, vagy zsugor tömlő: Különböző méretekben kapható, amit a cső vastagsága határoz meg. Ezt a fémcsövek megóvása érdekében alkalmazzák.

A zsugorfólia további előnyei közé sorolható még az újrahasznosíthatóság, és a szagmentesség. Ez a termék mindig egyedileg gyártott, mivel minden csomagológép más és más specifikációval rendelkezik.

A zsugorfóliák az élelmiszerek csomagolásában is gyakran használt termékek.

Boltokban sokszor találkozhatunk olyan zöldséggel, ami zsugorfólia bevonattal rendelkezik. Ez az eljárás azért is hasznos, mivel légmentesen zár. Ennek köszönhetően óvja a terméket attól, hogy megromoljon, illetve lehetővé teszi, hogy tovább felhasználható legyen. Emellett megkönnyíti a szállítást is.

Legyen a kívánság zsugorfólia, vagy bármilyen csomagolóanyag, nálunk megtalálja.

A Lőrincz Kft. több mint, 23 éves múltra tekint vissza a csomagolóanyag értékesítés piacán. Ezen idő alatt szakembereink magas termékismereti tudása tudásra tettek szert, ami az ügyfélorientált alapelveink garancia arra, hogy valamennyi ügyfelünk a megfelelő segítséget, a megfelelő tájékoztatást, ezzel együtt a számára megfelelő terméket kaphassa.
Cégünknél a minőség színvonala, illetve annak folyamatos szinten tartása is nagyon fontos, így biztosak lehetnek benn, hogy a tőlünk vásárolt termékek a lehető legmagasabb minőséget biztosítják.

Kínálatunkban a csomagolástechnikai termékek között szinte minden megtalálható, amire csak szükség lehet ezen a területen. Vásárlóink egyedi kéréseit is szívesen fogadjuk, mivel szeretjük a kihívásokat, és fő célunk az ügyfeleink teljes körű kiszolgálása.

Olyan komplex szolgáltatást nyújtunk ügyfeleink részére, ami egy biztos pontot ad a csomagolóanyag ellátásban Keressen minket bizalommal, tegyen egy próbát! Garantáltan vissza fog jönni!